Categories
Uncategorized

Kontorshotell och coworking för startups

Kontorshotell och coworking för startups

Förr i tiden kunde det vara ganska svårt att starta företag, eftersom det inte fanns så många alternativ till en traditionell affärsmodell, som kunde bli väldigt kostbar redan från dag ett. Med dagens agila metoder och modeller som lean kan man starta väldigt snabbt och enkelt genom att testa en ny affärsidé på ett smart sätt och lyssna på marknadsplatsens gensvar innan man investerar miljoner. En annan spännande företeelse som har dykt upp under de senaste åren är kontorshotell och coworking-platser som man kan hyra in sig i på kort eller lång tid. Det finns allt från skrivbordsplatser till kontor av alla storlekar, så det finns något för alla budgetar.

Detta är kostnadseffektivt då man inte behöver investera pengar i möblemang, betala räkningar och städfirmor och ta ut försäkringar etc. Man checkar in som på hotell, snabbt och smidigt, och det finns då även utrymme där man kan umgås socialt med andra företag, ta del av evenemang och engagera sig i varandras verksamheter. Det blir automatisk networking på Cowork Stockholm Covendum, som är en av de populära verksamheterna i denna sektor.

Coworking finns runt omkring i Stockholm, både centralt och i ytterområden, så man kan gå in på deras hemsida för att se vilka platser som finns tillgängliga just nu. De arbetar även med konferens och coliving, så de har mycket att erbjuda. Coliving är en typ av exklusiva lägenheter i närheten av (eller i samma byggnad som) coworking-ställena, vilket betyder att man snabbt kan vara på plats när det är dags för måndagsmötet!