ATT BO I HAGA NOVA

Om arkitekturen

Kvarterets fyra tornhus och mellanliggande lägre husdelar erbjuder en kvalitet utöver det vanliga. De många yteffektiva lägenheterna kompletteras av större lägenheter och etagelägenheter med takterrass på lågdelarnas översta våning.

Bebyggelsen i Hagastaden ger Stockholms innerstad en ny årsring som i skala kommer att påminna mer om amerikanska metropoler än europeiska huvudstäder. Två skyskrapor vid Torsplan markerar den nya stadsdelens entré. Man lämnar den gamla stenstadens fem-sexvåningsskala bakom sig för att möta en ny siluett av upp till 16 våningar höga torn längs med Norra Stationsgatan och den framtida parken mellan Stockholm och Solna.

Haga Nova blir Hagastadens första bostadskvarter.

Vid korsningen Norra Stationsgatan/Gävlegatan får byggnaderna ett prominent läge och blir upptakten till de dubbla tornrader som kommer att sträcka sig ända till Norrtull. För att självsäkert kunna möta de storskaliga grannarna vid Torsplan och de ståtliga kontorsbyggnaderna på Norra Stationsgatans södra sida krävs en kraftfull arkitektur utöver det vanliga.

Inspirationen kommer delvis från den klassiska stenstadens eftertraktade sekelskifteshus. Samtidigt kan det kraftfulla vertikala uttrycket föra tankarna till tidig amerikansk höghusarkitektur, med dess exklusiva stenhus där balkongerna utgör en viktig del av fasadens skulpturala uttryck.

Husens våningar kopplas samman i vertikala förband med glas och oxiderad mässing. Fönstersmygarna är djupa med vertikala reliefer. Fasaderna utförs i pigmenterad betong och får en yta som liknar sandsten. Mot balkongerna sitter höga glasdörrar och balkongräckena är av glas. Sockelpartiet sträcker sig över två våningar och förstärker det massiva och skulpturala uttrycket.

Entréerna får dubbel våningshöjd men ger samtidigt ett ombonat, välkomnande intryck. Deras och trapphusens interiörer återspeglar fasadens grafiskt strikta karaktär, vilken dock mjukas upp med organiska material. Intrycket blir en sober, lyxig känsla som bryts av med en hemtrevlig, ljusare känsla när man kliver in i lägenheterna med deras generösa ljusinsläpp.

Lägenheternas planlösning har optimerats för att ge största möjliga utbyte av kvadratmetrarna. Materialen håller mycket hög kvalitet och har noggrant valts ut för att hålla över tid.

Nyckellöst lås förenklar vardagen

Lägenheterna i Haga Nova får ett toppmodernt elektroniskt låssystem som gör att du helt slipper nycklar. Du kan välja mellan olika metoder att låsa upp beroende på vad som passar bäst för tillfället. Håll upp en nyckelbricka framför låset, öppna med mobilen eller lås upp med en sexsiffrig kod. Det sista kan vara behändigt när du inte vill ha något med dig, till exempel på löpträningen.

Låser gör du med en enkel knapptryckning eller så kan du välja automatisk låsning. I och med att låset kan öppnas med kod riskerar du ändå inte att bli utelåst. Och du behöver aldrig undra om du verkligen låste dörren. Tappar du nyckelbrickan kan du spärra den direkt och ändå låsa upp med koden. Jämfört med att tappa en traditionell nyckel får du alltså både högre säkerhet och färre problem. Behöver någon komma in när du inte är med, så kan du använda en tillfällig kod

Med hjälp av mobiltelefonen kan du även administrera alla funktioner och lägga till eller ta bort användare. Du kan följa låsets sta¬tus via en app oavsett var i världen du befinner dig.


ATT BO I HAGA NOVA

Klimatsmart app & digital bopärm

Husen är projekterade efter standarden Miljöbyggnad Guld och får bra energivärden. El- och varmvattenförbrukningen mäts individuellt för varje lägenhet. För dig som vill leva miljövänligt är det enkelt att hålla koll på din egen förbrukning. Ladda bara ned vår app EM-Energikollen så kan du följa den i realtid.

Vi gör det också lätt för dig att hålla reda på dokument och information som rör ditt boende genom att lägga in detta i en digital bopärm.


ATT BO I HAGA NOVA

Teknisk beskrivning

GrundläggningPlatta på mark grundlagd med pålar
YtterväggarPrefabricerade betongelement
BjälklagBetong
Bärande stommeBetongbjälklag och väggar
YttertakTerrassbjälklag
Lägenhetsskiljande väggarBetong alt gips
InnerväggarBetong alt gips
Invändiga dörrarSläta, fabriksmålade inom lägenheter; ståldörrar till allmänna utrymmen
FönsterTräkarm 3 alt. glas med ytterbåge av aluminium. Persienner
YtterdörrSäkerhetsdörr med målad yta
EntrépartierPartier i metall och glas
HissTvå hissar per trapphus
UppvärmningFjärrvärme, värmesystem via vattenburen golvvärme där föreningen levererar 21 grader till lägenheten.
El5-ledarsystem med lägenhetscentral inom lägenheten. Centralen är försedd med automatsäkringar och jordfelsbrytare. Varje lägenhet förses med mätning av el debiterad av föreningen utifrån faktisk förbrukning.
VentilationFrån- och tilluftsventilation med värmeåtervinning
VattenKallvatten ingår i månadsavgiften. Individuell mätning och debitering tillämpas för varmvatten.
TV /Tele/DataBredbandsbolaget är leverantör av fiber och tv. Datauttag finns i alla rum. TV grund samt bredband debiteras separat.
TrapphusMålade väggar. Golvbeläggning av sten/klinker i entréhall och textilmatta på våningsplanen.

Vill du bo i Haga Nova?

Intresserad av lokaler?