Bosätta sig i Stockholm

Bosätta sig i Stockholm

Oavsett om det är ett besök på ett lyxhotell i Stockholm eller en konferens kan tanken komma hur det skulle vara att bo i staden. Det som brukar vara den primära frågan är boende.

Boende är inte alltid helt lätt med den bostadsbrist som är varför det kan vara en god idé att förbereda sig på att behöva hyra något i andra hand eller till en början pendla en bit varje dag. Vi tycker att det är en viktig fråga och arbetar därför dagligen med byggnadsprojekt i Stockholm.

photo-1449247613801-ab06418e2861
254745_800
original

Finns det planer på att flytta är det viktigt att i god tid börja spara till en buffert om planen är att köpa en bostad, i annat fall ställa sig i en bostadskö. Det kan handla om flera år innan det finns möjlighet att faktiskt få hyra något. Att själv annonsera på sina sociala medier och be sina nära och kära dela vidare kan också ge napp.

Bostadsmarknaden i Stockholm är tuff och den som letar måste vara beredd att hela tiden ligga lite före alla andra, vässa armbågarna och vara lite kreativ. Framförallt kan det vara viktigt att vara beredd på att drömboendet inte kommer direkt, utan ibland får man ta det som erbjuds så länge.