En helgtur utanför Stockholm

En helgtur utanför Stockholm

Att bo i Stockholm kan också göra många väldigt bekväma och vi förstår varför. Du har allting som du behöver samlat på ett och samma ställe, ett enormt utbud av restauranger som gör att det finns någonting för alla smaklökar och även mängder av aktiviteter som du kan testa på. 

Men Sverige har så mycket att upptäcka, så det är också lika viktigt att du tar dig tiden att resa till andra platser i Sverige under helgen eller lediga dagar. En omväxlande natur och omgivning är bra för själen och kroppen!

Har du varit i Norrland?

Många i Sverige har aldrig varit i Norrland, vilket egentligen är ganska otroligt när man tänker efter. Du kan enkelt ta dig till de flesta delar av norra delen av Sverige med tåg och många av landets kanske allra vackraste platser ligger just i Norrland. Kiruna är en av dessa och här kan du förutom en fin natur, även utföra mängder av aktiviteter, gå på fina spa eller kulturella evenemang. Hotell i Kiruna finns det många av och du kan därför anpassa din vistelse, precis som du vill ha den!

Fina platser nära Stockholm

Men om du bara har en ledig dag, kanske du inte är så sugen på att spendera hela dagen på ett tåg eller buss. Det finns mycket att upptäcka i områden som ligger nära huvudstaden, till exempel Nynäshamn. En plats som kanske allra helst bör stå högst på listan om du gillar spa och där Nynäs havsbad, kommer vara ett ypperligt stopp på resan.